Meny

 

 Nyttårskonsert
 med Hanne Sørvaag
Lørdag 11.januar, kl. 16:00
 Kulturhuset

 

 Har du lyst til å spille i Modum  Janitsjar?
 
 E-post: toriloso@online.no
 Øvelser:
 Modum Kulturhus
 Tirsdag fra 18.30 til 21.30

 

 

Nyhetsarkiv

Tilbake til siste nyheter.


DUGNADSHELG

3. - 6. september var det atter en gang Vikersunddager. Til tross for oversvømmelser og store skadeområder i bygda ble arrangementet gjennomført i kjent stil. Ikke takket være minst Modum Janitsjars dugnadsinnsats.
Her ser dere en del av sliterne som stiller opp gang etter gang.
Flere bilder i galleriet - se album Vikersunddagene 2015

FREM FRA GLEMSELEN

Det nærmer seg med stormskritt oppstart på ny sesong - den 28. sesongen siden stiftelsen
Av de mengder leserinnlegg som redaksjonen mottar daglig er det imidlertid vanskelig å finne en passende illustrasjon på dette fenomenet.
Man finner således å falle for fristelsen til å bringe gamle minner til torgs. Slik så uniformsjakken ut for Vikersund Musikkorps og slik så programmet ut for kretsstevnet i 1984, som den gang gikk av stabelen i Gol.
Det var stilige greier med tilhørende gule benklær for herrene og damene med flotte skjørt (det var tider det).
Hvis noen av leserne mener å huske noe fra det arrangementet eller andre tilsvarende, ser redaktøren med blide øyne på mottak av innlegg!

GENERALPRØVE FOR KIEL-TUR

Endelig er Hjemmesiden oppe og går igjen (dvs. si, det har den vært en stund, men pga arbeidsstopp i redaksjonen har det vært tungt å komme i gang)
Dette flotte bildet er fra en vellykket konsert-øvelse på Modum Bad en helt vanlig tirsdags kveld. Anledningen var å fremføre programmet som er tenkt brukt i havnestrøket eller annet sted i Kiel
Til tross for noe redusert deltagelse blant "Guttebassene" låt det riktig bra, ja endog så flott at som tilhører fikk jeg følelsen av å være på en kneipe med en halvliter og tilhørende glass med noe annet i.
Så da gjenstår bare å ønske gute Reise, viel Glück und Auf Wiedersehen!

ÅRSMØTE 2015

Så var det unnagjort - Håkonsen-epoken er forbi (for denne gang?) og det lyktes årsmøtet få alle styrepostene besatt.
Og her er de - vi ønsker dem lykke til og håper de holder ut både denne og flere perioder (om de ikke finner på noe tull da!)
Et par-tre bilder til i galleriet under "Årsmøte 2015"

ØVELSE MED JUNIORN

En del av oss var så heldige å få være med Vikersund Juniormusikkorps på øvelse i kveld. Det var skikkelig artig - flott spill og god traktering i pausen.
Søndag 14. desember skal resultatet av samspillet fremføres med Julekonsert i Olavskirken på Modum Bad. Møt opp - kl. 16 begynner det.
Vi gleder oss !!!

FREMTIDEN

Fremtid, på norsk også skrevet framtid, er den tiden som kommer etter nåtida. Fremtiden er dermed det motsatte av både fortid og nåtid. Ved lineær begrepsoppfattelse av tid, er fremtiden den delen av tidslinjen som ikke har inntruffet ennå, for eksempel punktet i romtid hvor alle hendelser har til gode å skje.(Wikipedia)

I kveld avslørte "Strategigruppa" v/Jan-sax noen tanker og ideer om korpsets fremtid for en lydhør forsamling. De har (overraskende nok) kommet fram til at det er mye som kan tas tak i, og delte noen tanker om det med oss. Stikkord; rekruttering, økonomi, miljø m.m. Ikke noe revolusjonerende i det kanskje, men det ble også gitt eksempler som gruppa hadde hostet opp. Eksempelvis vedrørende medlemsutvikling, som vil være noe av grunnmuren i en bærekraftig fremtid.
Prosessen er i gang - nå oppfordres alle til å tenke sjæl og komme med nyttig påfyll og innspill til gruppa.

SISTE REST

Det gjensto litt etterabeid med teppene, som i etterkant av rengjøring også måtte ha noe tørketid før de kunne rulles sammen og tralles ned i garasjen.
Og som man ser - damene stiller opp - hvertfall 2 av dem. På herresiden kom det etterhvert en fotograf i det minste!

DEN STORE DUGNADSHELGEN

Så var det gjort, torsdag, fredag, lørdag, søndag, og enda litt til på mandag.
Brorparten av medlemmene, med og uten stedfortreder har gjort en kjempedugnad på oppdrag fra Handelsstanden under Vikersundagene 2014. La oss håpe det blir masse klingende mynt i kassa.
Hvor mange timer som er produsert har ikke redaktøren oversikt på, men de siste ga seg ikke før ca 03.30 på lørdagsnatta. De ser likevel fortsatt forbausende oppegående ut.

GOOD OLD DAYS

Andre Ærespris ! Det vakke dårlig.

EN MAKTDEMONSTRASJON

Nok et NM er overstått og en æra er kanskje forbi for Modum Janitsjar, men for en avslutning - "En maktdemonstrasjon på polyrytmikk og dynamikk" sa konferansier Trøan etter vår framføring av "Africa-stykket". Det endte med en hyggelig 3. plass og noen gode kroner til korpskassa.
Som alltid var det en hyggelig og morsom tur til Trondheim, om enn kanskje noe vel tørrlagt som bildet av baren vår gir uttrykk for. Den var under oppussing gitt, men heldigvis var det et par reservevannhull i nærheten

TUBAKONGEN INNFRIDDE MED KORK

Jubelen sto i taket fra 1700-1800 fremmøtte da Lars med støtte fra Tom Are og Hanne, entrert den flotte scenen i Skiflyvningshallen. Introdusert av en strålende opplagt Linn Skåber og med superorkesteret KORK i ryggen lød de liflige toner fra Skiflyvermarsj ut over Hallen.
Lars mente selv han hadde gjort det mye bedre på generalprøven, men det å gjennomføre dette stuntet, står for laud.

DA BYGDA GIKK AV SKAFTET......

..... og "TUBAKONGEN" endelig ble dratt fram i offentligheten.

Vi G L E D E R oss til Lørdan

LITT FRA OPPLYSNINGSTJENESTEN

Det eldste sporet vi finner etter kaffe er en 1500 år gammel historie fra Etiopia om gjeteren Kaldi. Kaldi oppdaget at geitene oppførte seg merkelig etter at de spiste en plante med røde bær. Geitene fikk ikke sove om kvelden. Han fortalte det til en munk, som straks fattet interesse for fenomenet og helte varmt vann over bærene. Munkene hadde tidligere hatt problemer med å holde seg våkne under bønnestundene, men ikke nå lenger. Forklaringen er i beste fall en vandrehistorie. (fra Wikipedia) ....OG APROPOS KAFFE - Kaffeliste for våren 2014 er nå tilgjengelig på "Infosiden"

SEMINARHELG OVERSTÅTT

En veldig hyggelig helg med store og små på SMU. Nå lakker det svært fort til Jubileumsforestillingen i kulturhuset

NYE MULIGHETER FOR KAFFESERVERING

Det er lagt ut oversikt for høsten på "Info-fanen"
Ikke vik unna ditt ansvar, se hva som skjedde med hornisten som ikke fikk påfyll.

Torbjørnrud2013-dag1

Så var dag 1 unnagjort, dvs det faglige innholdet. Desverre få som hadde anledning denne gang, men vi som fikk det til har vært innom hard oppvarmingsgymnastikk, kraftige pusteøvelser, Riga-mimring, potensielt NM-stoff og litt Grease.

I morgen er nye muligheter, og det er plass til flere i lokalet om noen skulle finne på å ta en tur - vi starter kl 11.

VED TYRIFJORDEN

En vakker sommerkveld. Alt er så stille, når
Janitsjar,n har tatt sommerferie (som varer enda en måned)

Bryllup på Vestre Spone

Silje og Lars endelig gift, og noen av de trofaste sliterne forsøkte å gjøre ære på paret med liflige korpstoner.
Noe tynn besetning, men et meget vakkert brudepar tok det med fatning og strålte om kapp med solen som glitret med sitt nærvær.
MODUM JANITSJAR GRATULERER OG ØNSKER PARET MANGE, MANGE LYKKELIGE ÅR!

ORDEN I NOTENE 2

Det vises til et tidligere innlegg hvor vi viser "betaversjonen" av organisering i notepermen.
Det har nå kommet en ny og forbedret utgave av systemet som var til utprøving på siste øvelse.
Systemet fungerte meget bra og det vurderes nå å ta ut patent på den unike metoden.

MJ SIN NYE BUTIKK-FILIAL ER ÅPNET!

Da håper vi det blir riktig stor handel fra vår ny-etablerte nettbutikk-filial. Alt som kjøpes gjennom vår "klubbkasse-side" innbringer klingene mynt i korpskassa.
Klikk kanpen på høyre side, og vips - shop i vei

VERDENSSENSASJON !

ENDELIG ER DET BEVIST > >> TUBA RULER !

Det har nå endelig blitt mulig med avansert vitenskapelig metode å fastslå det alle tubaister i generasjoner har vært klar over.
Som man ser av det sensasjonelle bildet genererer tubaisten masse energi som skapes gjennom samspillet menneske og instrument. Ikke tror vi noe lignende kan vises til fra den mer almenne korpsmusikant. Når man forstørrer bildet ser en hvordan tubaistene gjennom sitt glitrende spill pøser ut livsglede og harmoni i en overbevisende kvartett fra Modum kulturhus.
We say no more!

KONFIRMASJONER

Janitsjarene gir seg aldri. I dag hadde vi gleden av å kunne hjelpe Juniorene med å hedre sin konfirmanter - hhv. på Vingen og hos MidtNett på Nedmarken.
Som takk for strevet ble vi behørig traktert med is i begge selskapene.
Til lykke med dagen dere ungdommer (som hjemmesideredaktøren desverre ikke har fått med seg navnene på, men merket seg at konfirmanten på Vingen syntes det sto respekt av sine medmusikanter som stilte opp, og konfirmanten på Nedmarken som dro til med flott drilloppvisning sammen med sine "kollegaer").

STORBURSDAG

Det drar seg til med voksne folk i korpset, og i dag måtte vi rykke ut for å hedre et kjernemedlem og et tilsvarende "assosiert medlem"
Innen det tidspunkt vår utsendte reporter rakk (husket) å få fram kameraet hadde imidlertid hele bursdagsselskapet trukket inn i fjøset - kanskje det var melketid?
Men fortsatt ser vi noen etterslengere av selskapsinnbryterne fra janitsjarn som hygger seg med prat og forfriskninger i det flotte tunet på Overn Gård.

Uansett - GRATULERER MED DAGEN(E) - REIDUNN OG JON !!!

ORDEN I NOTENE!

Her er et meget godt eksempel på hvordan man kan organisere notepermen. Finurlig utført med gule adresselapper - raskt å finne fram til rette nota. Bra Lars!

GUTTA PÅ BAKERSTE RAD !

Etter å ha gjennomført to av de tidligere annonserte "Gláaktivitetene" synes det riktig å fremheve et par av "Gutta på bakerste rad" - her ser vi dem slik de til vanlig kun sees av kollegaene i Gutta Boys. Fine - ikke sant!

VINTEREN ER DEFINITIVT OVER ?

Og alle korps gleder seg. Korpsårets høydepunkter står i kø ....:
1. mai (arbeidernes dag!)
4. mai (Gládag i Vikersund
5. mai (glátelling på ICA)
6. mai (glápelling i Vikersundgata)
8. mai (fri?)
9. mai (fri)
17. mai (kommer ikke utenom!)

VELLYKKET TUR TIL TRONDHEIM ....

... selv om det poengmessig ikke ble helt som håpet.
Maestro Skinstad har gjort en formiddabel jobb med korpset de siste månedene, men det lot ikke dommerne seg affisere av - til tross for til dels svært hyggelige tilbakemeldinger satt likevel ikke poengene løst hos dem.
Det vil i nær fremtid komme et album i Bildegalleriet....., og den nære fremtiden er allerde blitt fortid. Albumet heter NM 2013.
Vi ses på tirsdag . da blir det kake!

VELLYKKET GENERALPRØVE

I kveld gjennomførte korpset en fin generalprøve før NM til helgen. Om det ikke akkurat var fullsatt sal - var det hvertfall en del som hadde kommet for å høre på og som ga oss masse positive tilbakemeldinger.
Stykkene begynner å sitte og de er blitt ordentlig morsomt å spille da de attpåtil er flotte og publikumsvennlige komposisjoner.

.... og da gjenstår bare å komma seg opp tidsnok til å rekke flyet på fredag!

GENERALPRØVE

Denne gang oppdressede og klare.

Terminliste for 2013-2014 er tilgjengelig på "Terminliste-fanen"

STYRET GÅR NYE VEIER

Dagens styremøte ble gjennomført med bruk av "hypermoderne hjelpemidler".
Da det viste seg at nestleder ikke hadde anledning til å reise hjemmfra for å delta i møtet som foregikk på Skretteberg, ble møtet likevel gjennomført med hele styret samlet ved hjelp av "Skype". Det fungerte bra, selv om den hjemmesittende nestlederen gikk glipp av både kaffe og is. Han kunne imidlertid ordne seg selv både med innspill til debatten og egen mat.
Viktige saker som ble diskutert var økonomi, NM, oppfølgingssaker fra årsmøtet osv.
Uansett - det fungerte!

BESØK I NRK

Som en ørliten takk for utrolig innsats med LOPPA i 15 år, ble korpsets "Grand Old Men" invitert av Arild Erikstad til å komme på besøk i kringkastingshuset.

Besøket ble gjennomført 14. februar med en meget god middag i kantinen (som hadde "dansk uge") og omvisning i kriker og kroker. Hele tiden meget hyggelig geleidet av Arild E. som avslutningsvis tok oss med på konsert med KORK i Store Studio.

Det er opprettet et lite album i Bildegalleriet.

HÅKONSEN GJENVALGT

Med overveldende flertall ble Ole Håkonsen i kveld gjenvalgt som leder for Modum Janitsjar.
Modum Janitsjar avholdt sitt årsmøte i flotte omgivelser i Heggen-åsen med stort frammøte. Etter de ordinære postene med beretning, regnskap, terminliste og vedtekter, var spenningen ekstra stor da det kom til valg av nytt styre. Etter mange og store avveininger hadde valgkomiteen besluttet å innstille på gjenvalg.
Og det var ingen tvil - folket vil ha Ole! Han har nå et års tid fått anledning til å vise sitt potensiale og det må bare sies - han har innfridd. Hjemmesiden gratulerer og ønsker lykke til!

BYGDEPOSTEN 19.01.13, SISTESIDENDette er en liten tilbakemelding til en i korpset som desverre mistet tellinga i løpet av siste 10-år. Se nederste avsnitt!

Forøvrig er det lagt ut ny liste over trommesjau og kaffekoking i INFO-fanen.

OBS, OBS, OBS

I disse førjulstider passer det å minne på at ikke bare den norske aquaviten er å spøke med.
Her et eksempel på en som tok for seg av den meksikanske varianten!

EN ÆRA ER OVER

Det er med stort vemod vi konstaterer at LOPPA nå er stengt for godt.
I dag - 24.11.12 - var aller siste utsalgsdag, og det var mange som hadde fått med seg det, slik at det var rimelig stor trafikk.
Vi, mer eller mindre menige medlemmer i MJ kan bare svakt ane hvilke innsats, pågangsmot og antall arbeidstimer som er nedlagt av den glade pensjonistgjeng. I første rekke Lars og Terje, men også Jan, så lenge kreftene holdt, og Truls har tatt i mangt et tungt tak.
Som seg hør og bør har de derfor for ettertiden fått sine portretter opp på veggen i de kjære, men akk så "overfylte" lokaler der nede i kjelleren.

TØFFE TIDER

Her er hvordan noen følte seg etter sist Loppa-vakt. Eller var det etter korpstreff i Hønefoss?

ETTER SEMINARHELG


SEMINARHELG !

..... på Søndre Modum Ungdomsskole. Åmot Jente og Guttekorps, Vikersunde Juniormusikkorps og Modum Janitsjar
En artig helg med mange flinke musikanter og et flott "servicekorps" med foreldre (ja, menst mammaer da) som besørget god bevertning og pleie.
Avslutningskonserten på søndag dro fullt hus og rungende applaus.

Fler bilder i "galleriet".

SNART HELG!

Og da er det korpsseminar sammen med Vikersund Juniormusikkorps og Åmot Jente og Guttekorps. Det skal bli moro!

Lørdag kl. 10.00 >>>>>
Søndag kl. 11.00 >> 13.00 >> konsert kl. 14.00
Søndre Modum Ungdomsskole

Apropos helg - ikke gjør som .....
<<<< disse

Det hender det tar på!


HELE INSTRUMENTET

.... og sånn ser det ut - "verdens fineste messinginstrument" som Sjur uttrykte det. Gratulerer til :
Bent (som førstemann - "Det må da være et hønn? Walthønn."),
Sjur (med det mest utfyllende svaret - "Det er verdens fineste messinginstrument (Fransk Horn, Waldhorn"),
Eva (som fastslår - "Dette er et Horn")
og Reidunn (som slår til med "Waldhorn!")

INSTRUMENTGJENKJENNING 3

Ok, her er siste biten av dette instrumentet. Det har strømmet på med 2 nye forslag siden sist - i m orgen eller overimorgen kommer avsløringen.
Det er ikke forsent å hive inn et forslag!

Husk forøvrig øvelsen i morgen - samme tid - annet sted > Sysle skole!

INSTRUMENTGJENKJENNING 2

Her kommer neste bit i "puslespillet". Har allerede fått inn minst 2 forslag etter første bilde.
Er det flere som vil prøve seg, så send meg ditt bidrag!

INSTRUMENTGJENKJENNING 1

Her er en liten test på medlemmenes observasjonsevne - hva er dette?
Svar kan sendes til redaktøren (eller legges inn i gjesteboka)
Neste bit kommer snart til en hjemmeside nær deg!

Hyggelig omtale

Det er godt at det er noen som ser "baksiden" av arrangementer.
Takk til Frode S

DUGNADSTID OG KONTINUITET

Dugnadshøsten er inntrådt. Siste dager i august og første i september er det nedlagt masse timer i Vikersundgata ifm Vikersunddagene og Hellbillieskonsert.
Mange flinke janitsjarer har trådt til og bidratt til (forhåpentligvis) masse kronasjer til korpskassa under kyndig ledelse av Magne den alt-over-tilstedeværende "ja-mann".
Det er opprettet en mappe i bildegalleriet, men som en liten kuriositet gjengir vi her på velkomssiden bilde av Bygdepostens siste-side fra i går. Som en kan se (når man forstørrer bildet) - det er noen som går igjen når det gjelder verv i korpset.

SÅ ER VI IGANG IGJEN!!

Etter en lang og våt sommerferie går MJ inn i sin 25. sesong med et alldeles strålende Kick-off-seminar på Torbjørnrud hotell 18.-19.august. Totalt fant 24 medlemmer muligheten til å bli med en til to dager.
To svært hyggelige dager med vår nye maestro - Tom Are Skinstad - bak taktstokken. Han loset oss trygt gjennom med test av nye stykker, pusteøvelser ute i det grønne, og trivelig samvær.
Alle gamle og potensielt nye medlemmer ønskes hjertlig velkommen til første ordinære øvelse tirsdag 21. kl. 18.30 (spilleklare).

SESONGSLUTT

Og så var korpsåret 2011-2012 over. Det ble avsluttet med et hyggelig, men alvorspreget medlemsmøte. Viktige temaer var dirigentspørsmål, medlemsmasse og dugnader.
Men før møtet rakk vi en halv øvelse med nok en "prøvedirigent" - Erik B fra Oslo. Han var nok litt skeptisk i starten da frammøtet lå an til å bli vårens laveste. Imidlertid dro det seg sånn noenlunde til, og vi rakk å få et lite inntrykk av hverandre.
Hvilket inntrykk Erik sitter igjen med, aner imidlertid redaktøren intet noe om, men ut fra medlemmenes ytringer etterpå, kan han gjerne ha sikret seg deltagelse i neste runde av "jakten på dirigenten".

Jan fylte år

.... og vi spilte liflige marsjer for den glade jubilant. 16 musikanter klarte å løsrive seg fra andre gjøremål en stakket stund på lørdag ettermiddag for å bryte inn i familieselskapet på ØstModum. Heldigvis ble det godt mottatt, men uansett - Nora må ta skylda, eller æren.
Hyggelig var det hvertfall - GRATULERER MED VEL OVERSTÅTT JAN!

DAGENS

Bulgaria er fødelandet til kveldens prøvedirigent - Georgi Deltchev. Han kom til Norge på 80-tallet med god musikalsk bagasje som en av den tidens mange dansemusikere fra nettopp det landet.
Inntrykket vi sitter igjen med etter kveldens øvelse er ikke udelt negativt slik redaktøren oppfatter det, og han kan absolutt være med i kampen om å bli vår neste dirigent.
Men, heng med - neste tirsdag er det en ny kandidat.

NY FASE

Vi er for tiden uten dirigent, men en testfase på potensielle kandidater er igangsatt.
Førstemann ut var "vår egen trompetist" - Tom Are, som i går gjorde et svært godt inntrykk bak dirigentpinnen også!
Det var en morsom øvelse, om enn noe mangelfullt frammøte. Vi ser frem til neste test og håper alle medlemmene slutter opp om de viktige siste øvelsene før ferien.

Obs, obs - vær forsiktig i sommervarmen, se bildet hva litt små utskeielser kan gi utslag i.

Ny, justert terminliste for neste sesong er lagt ut på "terminliste-siden".

NASJONALDAGEN

Den store korpsdagen - årets viktigste mulighet til å vise seg fram er rett rundt hjørnet.
Programmet er lagt ut på Info-siden.

NYE MULIGHETER !

Etter en hektisk periode med ikke mindre enn 3 oppdrag på under en uke, er vi tilbake i hverdagstralten.
Som en liten påminning om hvorfor vi holder på med dette gjengis her noen velvalgte og høykulturelle ord som ble produsert i Limerick-konkurransen på vei til Trondheim.

Å spille trompet gjør meg glad,
Men øve aleine ………..HA, HA.
Jeg trenger en venn
For å spille med den.
Da er Janitsjar’n god å ha.


UTESESONGEN ER I GANG

Tubahvalpen oppfordrer alle medlemmene til heftig deltagelse i glade mai-dager.

Det startet bra i dag!

Meget morsomt å spille på lag med Geithus musikkorps. Det blir "trøkk" i atmosfæren når 50 korspsmusikere slår seg sammen. Håper det kan gjentas.
Neste økt blir på lørdag - da er det Glá-dag i Vikersund med minikonsert på bankplassen.
- Her må alle kjenne sin besøkelsestid. Informasjon om fremmøte mv. blir sendt ut fra korpsleder i løpet av uken.

OK, ET TIL DA ...

...... og med denne vakre ungmøen ønsker vi alle en riktig god Påske (foreløpig hvertfall)

OG EN COLLAGE TIL

Så får det være bra ......................................

FREMDELES NYE GLIMT !

Et knippe til ..........................................

NYE GLIMT FRA NM-TUREN

Først et knippe glade eller tenksomme, eller ????

DENNE DAGENS SISTE

Ord er enda mer overflødig ..........................................

BEUNDRINGSVERDI!

SVERRE - vår gode og trofaste sjåfør.....

......alle ønsker deg riktig god bedring!

VAKRE HENDER !

Ord er overflødige, men man kan jo gjette ........

...... - hvem sin hånd tilhører hvem ?

DAGENS ANDRE

Øvre Hønegaten Ve og Vel oppfordret til kreativt arbeid på vei til Trondheim
- her et svar fra et av de deltagende lag

DAGENS !

Fremover er den veien .................................

TAKK FOR TUREN !

Det var nå artig da - tross alt.

Hjemmeside-redaktøren kommer til å legg ut bilder i tur og orden, men bare et eller to om gangen, eller kanskje tre - så følg med.

Nå teller vi timer .....

.... til vi er tilbake på vårt "stamsted".

... og husk:
Det hadde ikke vært vanskelig å spille et musikkstykke - hvis det hadde vært lett!
Månedens sitat - Njål 06.03.12

NM NESTE !


Modum Janitsjar satser på nok en hyggelig tur og hederlig omtale i Trondheim.

Bildet er mannskapet fra 2011

LE DOLPHINSNok en seminarhelg er unngjort. "Delfinene" er offisielt innlemmet i gruppesystemet og pizza fortært.

Korpsfotograf Sjur har foreviget noen stemninger, og disse er lagt ut i egen mappe i Bildegalleriet.

SEMINARHELG

Vi ser fram til en helg på Vikersund skole.

Møt fram i god tid :
Lørdag fra 09.00 til 15.30
Søndag fra 09.30 til 15.00 (Kulturhuset)

Modum Sparebanks Gavedryss

ØVELSE OG MINIKONSERT TIRSDAG 13. MARS.

Ifm. bankens årlige gaveutdeling til lag og foreninger står MJ for det kulturelle innslag.

ØVELSEN BEGYNNER KL. 18.00 !!!

VEL BLÅST !

Takk til alle musikanter, dirigent, hjelpere, gjester og publikummere for en strålende Nyttårskonsert.
Her ser dere Drammen tidendes omtale av konserten! Klikk "Les mer" for en noe bedre mulighet til å lese teksten.

Nå begynner oppkjøringen til NM, men i februar blir det en liten minikonsert for vår gode Hovedsponsor Modum Sparebank i forbindelse med deres årlige "gavedryss" til lag og foreninger.

ENDELIG JUL !

Vi ønsker alle medlemmer og musikkvenner en fredelig og gledelig Julehøytid!


Vel gjennomført!

Så var den forestillingen i boks. Etter en lang dag med forberedelser og gjennomkjøringer ble høstens storsatsning avviklet med stil.
"Hjemmesideredaktøren" har fått mange (hvertfall noen) gode tilbakemeldinger fra publikummere - som det gjerne kunne vært en god del flere av, men de som kom ser ut til å hatt en hyggelig time - Artig konsert! Så flinke dere er! Morsom musikk! Festlig programleder! osv.
Vi hadde desverre ingen egen fotograf i salen, men noen bilder av relativt lav kvalitet er likevel samlet i egen mappe i Bildegalleriet.
Se også billedserier i Bygdepostens nettutgave (som knapt har fått med seg hvem som arrangerte konserten), og i Drammen Tidene - http://sok.dt.no/bilder/planeten+melo

En fin helg!

Da var "Kick-off"-seminaret vel blåst. Mange hyggelige timer med mange hyggelige mennesker på Sanner hotell. God mat og godt (med) drikke.
Bildene får tale for seg, og det vises til eget album i Bildegalleriet. De fleste bildene er fra Sjur og noen fra undertegnede.

Et par "etterslengerbilder" fra Reidunn lagt inn 27.08.11

Bryllup

FløyteLine fikk et endelig JA fra sin Tomm i går. I dag feiret de med fest på Solhov.
Mange av korpsets medlemmer trosset varmen, dro på seg uniform og salutterte brudeparet med feiende korpsmusikk da de ankom festplassen i ekte traktorhenger ("fattigmannskarjol") festet til en forangående Gråtass.

Se flere bilder i bildegalleriet

Bursdag

Jarle F fyller 50 og en anselig mengde korpsmedlemmer benyttet anledningen til å hylle jubilanten på dagen med et lite utdrag fra vårt marsjrepertuoar.
Som takk for fremmøte fikk vi smake på en aldeles nydelig bløtkake.
Se et lite bildeutvalg i galleriet.

Gjesteboka fungerer

Da ser det ut til at "grumset" er fjernet og hilsnene tilbake på plass. Vi feirer med bravur!

Som dere kanskje også ser er det kommet en ny funksjon her på forsiden - "Nyhetsarkiv" - hvor sakene havner etter hver som nyheten bli "gammelheten".

Grums i Gjesteboka

Kjære besøkende. Vi beklager at det er noe grums i Gjesteboka. Det letes etter årsaken og vi håper den snarlig fungerer igjen.

Konkurranseoversikt

Er du nysjerrig på hvordan MJ har gjort det i div. korpskonkurranser opp gjennom tidene (dvs. "moderne tid")
Se oversikt på Infosiden

Litt folkeopplysning

For de som har behov for å lære nytt om kua viser jeg til en fersk kunnskapsrapport på Info-siden

Forøvrig har vi såvidt begynt å legge inn bilder i bildegalleriet. Som dere vil se er den optimale løsningen ikke helt på plass, men det er bevegelse.

Nytt styre i MJ

På årsmøtet 24. februar ble Ole "førstetubaist" Håkonsen valgt til ny leder med overdøvende flertall. Ole er en likandes kar som ganske sikkert vil gjøre en god jobb for korpset og vi regner med at han blir sittende i mange år fremover - hvertfall ett. Med seg i styret har han fått den gamle superlederen Bent Asbjørnhus som nk og kasserer Gjertrud E. Simon stilte seg til rådighet for nok en 2-års periode. Hjemmesideredaktør gjennom mange år Reidunn Holm har tatt på seg sekretærrollen, hvilket skulle borge for fyldige og informative referater m.m. Og til sist fortsetter den gode Lill Arnesen som styrets stødige og sindige alt-mulig-kvinne. Se forøvrig oversikt på egen link.

Modum kommunes kulturpris

Kulturprisen gikk i år velfortjent til våre tre "gutter", Jan Nesttun, Lars Bottolfs og Terje Simensrud. Prisen ble annonsert på siste øvelse til stor jubel fra korpset! De tre har gjennom mange år bidratt med betydelig innsats for korpset, så prisen er i høyeste grad fortjent! To av de tre er fortsatt aktive, godt gjort og vi håper de vil stå på videre! Og en stor takk fra alle oss musikanter!

Foto: Helen Storstenvik/Bygdeposten

 

Grasrotandelen

 

 

MJ `s org.nr:

879174562